O nama

Hrvatska obrtnička komora je samostalna stručno poslovna organizacija obrtnika koja je osnovana radi promicanja, usklađivanja i zastupanja zajedničkih interesa obrtništva. Sjedište Hrvatske obrtničke komore je u Zagrebu, Ilica 49/II, a nalazi se u zgradi Matice Hrvatskih obrtnika koju su 1939. godine izgradili hrvatski obrtnici.

Članovi Hrvatske obrtničke komore su obrtnici koji obavljaju obrt na području Republike Hrvatske te fizičke i pravne osobe koje se dobrovoljno učlane.

Uz Hrvatsku obrtničku komoru na razini županija djeluje 20 područnih obrtničkih komora i 112 udruženja obrtnika na razini gradova i općina čime su usluge takvog jedinstvenog komorskog sustava približene svim članovima, na području cijele Hrvatske.

Hrvatska obrtnička komora obavlja sljedeće javne ovlasti:

Više o uslugama HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE

O PROJEKTU

Svrha projekta "Promocija poduzetništva" (KK.03.1.2.24.0001) je organizacija i provedba aktivnosti namijenjenih promoviranju uspješnosti poslovanja te širenje i promicanje priča o uspjehu malih i srednjih poduzetnika čime bi se omogućilo stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj malih i srednjih poduzetnika.

Hrvatska obrtnička komora kao partner u projektu kroz aktivnosti koje provode Sud časti HOK-a i Centar za mirenje pri HOK-u te Odjel za obrazovanje i razvoj ljudskih potencijala promovira samozapošljavanje, e-trgovinu, korištenje alternativnog i online rješavanja sporova kao i obrazovanje za obrtnička zanimanja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014.-2020. Korisnik u projektu je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH, a partneri Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca.

Hrvatska obrtnička komora - Projekt Promocija poduzetništva

BUDI PODUZETNIK - promocija poduzetništva

Kako do nas?

Ostvari sanMinistarstvo gospodarstva i održivog razvojaHrvatska obrtnička komoraZajedno do fondova EUEuropski strukturni i investicijski fondoviOperativni program konkurentnost i kohezija

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj